NorwayCraft sin historie, kort fortalt:

Historien til NC er veldig kul. Den starter med en tur til Norefjell, ett sted innenfor riksgrensen. Det var noen kalde dager, vinteren 2012 at AndersHR og Martiniuz (Tidligere kjent som Nusse90) sto på slalåm, sammen med resten av fetter slaskene (Em2000(Nå EligoPax), Glow_Man, Ja faktisk Fetter_Slaskene og siste verdige medlemmet av fetterslaskene, nemlig en kusine som også bruker Glow_Man). Anyways! AndersHR hadde en visjon om en server. Denne skulle være offentlig, og norsk! Den skulle matche serveren vi hadde privat for youtube serier (Denne gikk under flere navn, blant annet NorwayCraft). Men denne nye serveren skulle være åpen for alle, og diskusjonene gikk. Hvordan skulle vi løse ting? Hvordan skulle vi slippe folk inn? Hvordan skulle vi hoste serveren? Spørsmålene var store, og tiden var knapp mellom skiheisen startet, og at man hadde kommet til toppen av fjellet. Diskusjonene fortsatte rundt spisebordet med både brettspill og Civ IV, og problemene var mange. En macbook ville trolig aldri håndtere så mange spillere!

Etter mange skiturer så hadde vi en plan. Planen var god, og når turen pekte hjemover, så gjorde planen. Etter en relativt kort tur hjem til Tønsberg, måtte AndersHR bruke tiden relativt godt på veg hjem til Bergen. Det er her jeg regner med han kom over vår første fremmede host, nemlig Cov3rman! Han skulle vise seg å være skikkelig god til å hoste serveren, på mor’s laptop. Tenk det. Tilbake i 2012 klarte en da, gammel laptop å hoste en server med masse spillere! Og den dag i dag nesten 10 år senere så klarer ikke en rig som har 2 CPU’er og nesten 400GB ram tilgjengelig å kjøre serveren med så mange folk. Tiden flyr, så gjør de teknologiske kvantesprangene vi tar! AndersHR studerte btw kvantefysikk og har i dag en master på noe greier med kvanteprosessorer. Ikke spør meg, binære koder er kjekt det! Da kan man leke med solide og hyggelige språk som java. Wait, jeg tar det tilbake. Hvor søker jeg AndersHR?

Anyways, i 2013 var tiden moden for en ny host. Denne gangen så var det en fransk hosting side som ville reklamere, så en sweet deal forhandlet frem av MartinJF gjorde at vi klarte å kjøre NC med stadig flere spillere!

Etter en solid åpning med v1, så måtte vi prøve oss på nye beta-versjoner av minecraft, og dette betydde v2! V2 var en brukbar periode med mange gode samtaler og enormt mengder cobblestone! Em2000 brukt mange timer på å sette den opp, og drifte og ble stadig mer frustrert over manglende kunnskaper hos Martiniuz, så v3 måtte han klare på egenhånd.

V3 var også tidenes skuffelse. Etter lange dager, og harde nøtter hadde Martiniuz endelig klart å få alt sammen klart. Vi skulle lansere Survival games, and masse annet kjekt! Men uka før lansering var en mørk uke. Serveren hadde nemmelig blitt korupt, og etter mange timer etterforskning så var det lite man kunne redde. Lobbyen som skulle starte den nye storhetstiden til NC var det eneste som overlevde en ustabil versjon av serversystemene.

Og for at du ikke skal dette helt av pinnen. Em2000 fiksa en survival til V3, og snipp snapp snute så var v10 ute!

Tulla! Det blir ikke noe v10, for nå som V9 starter å ligne på v3 før alt ble ødelagt, så skal NC gjøre som Mojang og lansere oss selv som ferdig med beta. Vi skal ut i full realese. Dette er spennende og skummelt, så gjerne vær snill med oss! Vi gjør så godt vi kan, og litt til!

NorwayCraft