Kjære foresatte

Vi skal med dette prøve å gjøre denne digitale verdenen litt lettere for dere å forstå.

Vi som drifter NC (NorwayCraft) er en gjeng i 20-årene som har forskjellige bakgrunner, fra forskjellige deler av landet. Vi prøver så godt vi kan å drifte serveren (Ett digitalt samlingspunkt) for å kunne tilby alle brukere av spillet Minecraft en trygg og verdig server. I lang tid var NC ment som ett tilbud for barn og unge som hadde forskjellige utfordringer, med å tilby en trygg og god plattform hvor en kunne stifte nye bekjentskaper. I flere år jobbet vi for å skape ett lys, i en ellers mørk verden for enkelte. Vi tror vi har lykkes, da flere av disse etter snart 10 år, stadigvekk stikker innom for å si hei.

Vi har flere spillere som har forskjellige diagnoser som til tider kan skape krevende situasjoner, hvor vi prøver å løse konflikter etter beste evne. Vi har blant annet verktøy som loggfører alle samtaler og endringer inne på serveren(Byggeklosser som legges, eller ødelegges), slik at vi kan gå tilbake å se hva som faktisk har skjedd, sånn at spillere står ansvarlig for sine egne handlinger. Disse verktøyene brukes bare når en konflikt ikke blir løst igjennom forhandlinger. Personvernet blir ivaretatt.

Du er trolig inne på vår nettside, fordi barnet ditt enten ønsker å gjennomføre ett kjøp, eller har opplevd noe dumt. Dersom barnet ditt har opplevd noe som ikke burde ha skjedd, så ber vi deg om å ta kontakt på epost, eller eventuelt få barnet til å ta kontakte med staff (Personer som er ilagt modererings verv) inne på spill-serveren eller discord, slik at vi kan få løst opp saken etter beste evne! Dersom barnet ditt har blitt utestengt, så har trolig barnet ditt greifet (Gått inn for å ødelegge for andre spillere, med å fks ødelegge andres byggverk), cheatet (Brukt juksekoder for en urettferdig fordel) eller gjentatte ganger brukt nedvergende språk ovenfor andre (Vi pleier å blokkere muligheten til å kunne skrive, fremfor å utestenge når spillere bruker uønsket ordbruk. Her vektlegges graden av uønsket ordbruk).

Dersom barnet ditt ønsker å kjøpe en rank, så vil denne ranken gi fordeler inne på serveren. Det går helt fint å benytte seg av tilbudet vårt uten en rank, men ranken vil være en viktig støtte som gjør at vi kan holde NC gående. Vi er en gjeng med studenter, som ofte sliter med å dekke utgiftene til serveren. Det er helt klart fullstendig frivillig å støtte serveren, og vi vil være dypt takknemlig for både tilliten og all den støtten vi kan få!

Mvh Martin Andre Håøy Braa

Ansvarlig for NC og medvirkende til NC fra offentliggjøringen 12.Feb 2012.

matebook